Полезно 

Фактори, определящи качеството на парфюмите

 

Парфюмерията е едновременно наука и изкуство. Определянето на качеството на едни парфюми е субективно, защото за някои балансът на съставките е важен, а за други дълбочината, сложността и дълготрайното действие маркират разликата между завладяващ аромат и този, който е незабележим.

Има четири основни класификации на концентрацията на парфюми: парфюм с между 15% и 30% ароматни съединения; парфюмната вода съдържа 8–15%; тоалетната вода варира от 4% до 8%; одеколонът има между 2% и 5% ароматни съединения. Но как можете да определите качеството на ароматите? Определят ги няколко фактора.

Трябва да съдържат качествени съставки

Качествените парфюми, като тези предлагани във fra.bg, съдържат качествени етерични масла. Качествените суровини водят до качествен продукт. Важно е купувачът да бъде запознат с процеса на производство на парфюмите, за да оцени дали той е правилен.

Оценете репутацията на продавача

Повечето покупки на фалшиви парфюми могат да бъдат избегнати, ако купувате от реномиран продавач, какъвто е сайтът fra.bg. Бъдете внимателни, за да не загубите пари.

Цената също е показателна

Разходите могат да бъдат очевиден еталон, когато става въпрос за оценка на качеството на ароматите. Етеричните масла не са евтин материал, тъй като за тяхното извличане и преработка са нужни много време и усилия, които струват пари.

Обърнете внимание на трайността на аромата

Оригиналните парфюми надвишават своите имитатори по отношение на дълготрайността на аромата и ефективността, което ги прави по-добри в дългосрочен план. Отворените бутилки с автентични парфюми трябва да запазят ароматите си от 6 до 18 месеца. Евтините отворени бутилки с парфюм ще загубят аромата си в рамките на седмици или няколко месеца.

Знайте какви нотки трябва да има парфюмът

Когато изследвате парфюм, който ще закупите, е важно да знаете дали в него има основна единична нотка или той е сложен аромат. Когато проверявате автентичността на парфюм с една основна нотка, обърнете внимание дали ароматът мирише странно и дали ароматът съвпада с описанието, посочено на уебсайта на производителя.

Последни публикации

Leave a Comment