Полезно 

Планините източник на енергия, мъдрост и любов

Земята със своята разнообразна природа, планини и водопади, ни удивява с красотата и енергията, с които ни дарява. Всяко кътче от земното кълбо си има своите характерни черти и отпечатък, които по един или друг начин го правят уникално по себе си. Планините например, са се образували при различни условия и време, карайки ни да  усещаме по различен начин тяхната енергия. Важно значение има и също дали дадената планина е богата на кристали и минерали, и какви са те, защото всеки един от тях е носител на специфична енергия, мъдрост и знания, съхранени в тях.

 

Много често, когато хората се почувстват изморени и изчерпани от живота, усещат нуждата да отидат в планината и да се потопят в нейната природа, която да ги зареди и им даде сили да продължат напред по пътя си. Разхождайки се, ние се отдаваме на красивите гледки, вдишваме чистият въздух и аромата на цветята, събираме слънчеви лъчи, слушаме песента на птиците и неусетно се отпускаме, оставяйки се да бъдем разтоварени и заредени от енергията на земята. В много държави вече често се използва методът за психично и физическо лечение чрез енергията на планините и водопадите, като се цели да се възстановят балансът и мирът в човека, така че той да събери сили да се пребори с трудностите и изпитанията, които са го довели до дисбаланс и влошено здраве.

 

Много може да се говори за енергията на планините, водопадите и природата, но преди всичко е нужно да знаем, че към тях за помощ винаги можем да се обръщаме. Всеки, който е бил някога в планината и близо до водопад, е усещал тяхното величие и вълшебна сила, способна да омиротворява и изпълва с хармония и любов, които  ни помагат да придобием нов поглед над живота и предизвикателствата. Отправяйки се на пътешествие в планината ние получаваме не само възможността да си починем и заредим, а и да почерпим от нейната вечна мъдрост, която тя пази от милиони години.

 

За да се свържете с планината е нужно да се научите да притихвате, да се вглъбявате в себе си чрез медитация, която ще ви помогне да се слеете с нея и да усетите, че не сте отделна единица, а сте част от цялото и като такова му принадлежите. Повече знания и техники как да постигнете това ще намерите в книгите на Деян Раднев – Ширинан, където той е споделил на достъпен език своя опит. И така, ако се чувствате зле и усещате, че ви липсва енергия, се обърнете към планините и тяхната необятна красота и безусловна любов.

 

Комплекс Букор Щепи

Последни публикации

Leave a Comment