Полезно 

Лесно ли се намира компактен бинокъл за нощно виждане?

Независимо дали обичате да сте сред природата, както туристи или спортисти, за кратка разходка или с фотографски цели, бихте се заинтересували от качествените подобрения на различните уреди за наблюдение. С новия си приятен и функционален дизайн, съвременните бинокли, могат да бъдат с невероятно добри характеристики и едновременно с това много компактни и лесни за употреба. Лесният и удобен захват на такъв бинокъл, дава възможност и за работа с една ръка, а висококачествените оптични системи спомагат за точна и ясна картина с реални цветове. Благодарение на специални лещи се намалява дисперсията на цветовете, а контрастните изображения, са възможни в пълна степен, с помощта на широколентово покритие. Създадени са окуляри, които дори могат да се използват и от хора, носещи очила, тъй като настройките им лесно могат да се регулират. А лесно ли се намира компактен бинокъл за нощно виждане? Вариантите с вградени инфрачервени прожектори, които много от биноклите притежават, дават възможност не само за наблюдение в приглушена светлина, но дори и при пълна тъмнина, което е изключително предимство и за радост съществуват в много варианти.

Както различни оптики и бързомерци, могат да се намерят и много добри комбинации за нощно виждане. Освен с добрата си резолюция, която позволява чиста картина, последните може да се използват и заедно с бързомерец. Освен всичко останало са удобни за ползване и пренасяне, поради своя компактен размер. Други комбинации, са например интересните и функционални видове далекомери. Измерваният диапазон при тях е 1100 м. с включена балистична функция за измерване на хоризонталното разстояние. Този вид мерни уреди може да се управлява и интуитивно, без специални познания по балистика. Както с интергриран лазерен далекомер, той е и лесен за употреба и може да се използва, както при затъмнение, така и при лоши метеорологични условия.

Бинокли и оптики с максимално добри параметри и безопасни за очите, вече могат да се намерят лесно. Повече информация може да се намери в zarimex.eu, като освен уреди за измерване, използвани, както за лов, така и за свободно време, се предлагат и добри екипи за зимни условия. Наред с познатите облекла с дишащи материи, които абсорбират влагата, вече има и варианти с вградени нагреватели. Този вид дрехи, работят с батерии и при различни степени температура. При най-високата, например, която е 54º, при една напълно заредена батерия, може да се прекарат до около 3 часа. Възможностите за удължаване на времето, прекарано, дори и при минусови температури, вече са налице и то при това в пълен комфорт. Освен дрехи, могат да се изберат и стелки с нагряване, както и шапки, в комбинации с яки.

Професионалното оборудване, може да бъде полезно за всеки, който има желание да се наслади на природата, без значение от сезона или условията. Така различните бинокли, могат да бъдат добри спътници за откриване на красотите на заобикалящия ни свят и то на големи разстояния. С новите възможности да се самоизключват при силна светлина, те предпазват не само очите, но и самите тръби така, че да могат да се използват дълги години. Вижте повече за възможните оптики и бинокли, както и прилежащите към тях аксесоари на онлайн магазин zarimex.eu и преценете.

Последни публикации

Leave a Comment