Маршрути Полезно Съвети 

Вече има и специални застраховки на велосипеди

Да, застраховките на велосипеди са достъпни и можете да се възползвате от тях. Това застраховане обикновено предлага защита срещу различни рискове, включително инциденти, кражби и отговорност за наранявания или щети на други. Ето често срещаните видове покрития, предлагани от застраховката на велосипеди:

Покритие на отговорността:

Отговорност за телесна повреда: Покрива медицински разходи, правни такси и щети, ако нараните някого при катастрофа с мотоциклет.

Отговорност за имуществени щети: Покрива щети върху чужда собственост (напр. превозни средства, конструкции) при злополука, за която вие сте виновни.

Покритие на сблъсъци:

Покрива разходите за ремонт: Плаща за ремонт на вашето колело в случай на сблъсък с друго превозно средство или предмет, независимо от повредата.

Цялостно покритие:

Инциденти без сблъсък: Покрива събития без сблъсък като кражба, вандализъм, природни бедствия и други инциденти, които могат да причинят повреда на вашия мотоциклет.

Покритие за незастраховани/недостатъчно застраховани автомобилисти:

Защита срещу незастраховани/недостатъчно застраховани шофьори: Покрива вашите медицински разходи и имуществени щети, ако участвате в инцидент с шофьор, който няма застраховка или няма достатъчно покритие.

Покритие на медицински плащания:

Медицински разходи: Плаща вашите медицински разходи в резултат на инцидент с мотоциклет, независимо от вината.

Защита при лични наранявания:

Допълнително медицинско покритие: Осигурява по-широко покритие за медицински разходи, загубени заплати и други разходи в резултат на инцидент с колело.

Покритие на аксесоарите:

Опционално покритие: Покрива разходите за аксесоари за колелото, като персонализирани части, добавени функции и модификации.

Пътна помощ:

Спешни услуги: Осигурява помощ при повреди, спукани гуми и други проблеми, които не са свързани с произшествия, докато сте на път.

Възстановяване на разходите за наем:

Алтернативен транспорт: Възстановява разходите за наемане на заместващо превозно средство, докато вашето колело е в ремонт поради покрита щета.

Gap Insurance:

Покритие на заем/лизинг: Покрива разликата между действителната парична стойност на вашето колело и сумата, която все още дължите по заем или лизинг, ако вашето колело бъде обявено за пълна загуба.

Важно е да се отбележи, че изискванията за застраховка на колелетата и опциите за покритие могат да варират според държавата и региона. Освен това доставчиците на застраховки могат да предложат допълнителни опции и отстъпки, така че е препоръчително да пазарувате, да сравнявате оферти и да изберете полица, която отговаря на вашите специфични нужди. Ако притежавате колело, наличието на застраховка е не само законово изискване на много места, но и от съществено значение за финансова защита в случай на злополуки или непредвидени събития. Проверете в застрахователните брокери като insurance.bg за конкретни оферти и покрития.

Какво не се покрива от застраховката

Няма да бъдат покрити щетите причинени от измръзване, както и в промяна на цвета, вдлъбнатини, надрасквания, козметични промени.

Механичните повреди също няма да бъдат покрити, както и дефекти в дизайна или материалите на изработка.

Кражба на отделни части на колелото – аксесоари или оборудване също няма да се покрият.

Спукване на гуми или пък изкривяване на джанти, ако не са настъпили от застрахователно събитие.

Вредите, които са настъпили от всякакъв вид състезания и слаломи също не се покриват, както и след спускане по стръмни трасета и планински пътеки.

Последни публикации

Leave a Comment