Планини 

5 съвета как да обезшумите дома си

Шумът, особено в големите градове, е в изобилие. Дали от шумни съседи, или от трафика навън, понякога се замисляме дали няма как да изолираме поне част от този шум. Ние Ви приготвихме няколко съвета как да направите дома си по-тих.

Пердетата като шумоизолатори

Може би не сте се замисляли, но пердетата може да се използват като изолатори срещу досадния шум от трафика. За целта използвайте дебели тежки пердета. Така част от шума ще се абсорбира от пердето, а вие ще се наслаждавате на по-тиха стая. На пазара се продават и специални пердета, създадени от шумоизолиращи материали, които ще осигурят още по-голям ефект.

Инвестирайте в по-тихи домакински уреди

Тук нямаме в предвид да се втурнете да сменяте всеки уред в дома си. Когато заменяте вече остарял уред се заинтересувайте какво ниво на шум има той. Повечето компании осъзнават нуждата на хората от тишина и предлагат премиални модели, които могат да работят почти безшумно.

Прозорците имат значение

Голяма част от външния шум влиза в жилището през прозорците. Ако имате финансовата възможност, инвестирайте в дограма с шумоизолационни качества. По този начин ще елиминирате в най-голяма степен външните шумове.

Шумоизолиращи врати

Най-големите отвори в стените са вратите. Повечето врати са кухи отвътре и не са особено ефективни в блокирането на шума. Използването на врати, които не са кухи, а са от солидно дърво, осигурява по-ефективно блокиране на шума между стаите.

Библиотека като шумоизолатор

Библиотеката може не само да внесе класа в дадена стая, а и да се използва като шумоизолационен елемент. Ако делите стена с шумни съседи, може да сложите библиотека на тази стена. Така не само ще имате красив декоративен елемент в дома си, а и наредените книги ще блокират нежеланите шумове.

Надяваме се нашите съвети да Ви помогнат да създадете едно по-комфортно за живеене жилище. Saint-Gobain има специална концепция “Мулти-Комфорт“, целта на която е чрез качествени строителни материали и стратегии на вграждане да създаде топлинен и звуков комфорт на обитателите.

Последни публикации

Leave a Comment