Полезно 

12 причини да изберете България за вашата ваканция

Когато планирате семейната си или годишна ваканция, много хора поглеждат към оферти за планина, море или градски обиколки зад граница. Да, с нискобюджетните полети, удобни връзки и безбройните оферти, днес всяка страна, не само в Европа, но и по света е повече от достъпна. Но сега живеем в безпрецедентни времена и е може би да се замислим и за нашата безопасност. А какво по – сигурно място да се насладим на заслужената си почивка, да разгледаме нови места, да научим нови  неща и да се запознаем с нови и интересни хора, ако не в България.

И да, повечето ще кажат, какво мога да видя тук, какво толкова да правя? Но нека да помислим. Защо все повече чужденци се насочват насам? Надали е само заради ниските цени и хубавата природа (която често, като че изобщо не забелязваме).

Явно има и други поводи. Туристическата платформа Luxury Discounts ни посочва някои от тях:

  1. Хората са прекрасни

Ако на чужденците им се налага да преодоляват езикова бариера, ние сме привилегировани и няма да имаме този проблем. А това решава пречката да се запознаем с местните в някоя кръчма в родопското село, да побъбрим със собственика на къщата за гости, която сме си избрали в Триград или пък да чуем интересните разкази на някоя баба, която ще ни почерпи със смокини.

  1. Уникална храна

О, да! Храната! Забравете за веригите за бързо хранене, за прехвалените ресторанти и всякаква международна кухня, която може да ядете по всяко време на годината. Гмурнете се и открийте местната кухня. Потърсете или питайте за места, на които ще ви сервират автентична храна – опитайте Нафпавок или пататник, натопете залък хляб в истински смилянски боб, пийте вино от избите в Мелник, опитайте зелено сирене от Тетевенския балкан, яжте миди на брега на Каварна или закусете със Странджанка и гьозлеме в Синеморец…Има толкова голямо разнообразие на храни, на вкусове и напитки, че ваканцията изобщо няма да ви стигне, за да опитате всички.

  1. Култура, история, забележителности

В България ще намерите смесица от различни култури, запазени артефакти от славянски и прабългарски времена, от византийско време, до следосвободителния период и комунизма. Където и да отидете, ще останете учудени колко история може да носи дори едно малко градче и колко различна история може да има място, за което не сме чували или ни се е струвало безлично.

  1. Зашеметяващи пейзажи

Само се замислете. Колко държави могат да ви предложат в радиус от 300 км. планини, море, равнини…В България го има. Пирин, Рила, Родопи….няма планина, която да не може да не ви плени и да предложи уникални пътеки, върхове, които се извисяват, за да бъдат покорени и чудни местенца за релакс и отмора.

За Черноморието няма да говорим. От диви места за палатка, през висок клас хотели, до кокетни крайбрежни градове. В България има всички тях.

  1. СПА, релакс и масажи

Ако не сте сред хората, които обичат да ходят или да изкачват върхове, а търсите място, на което да сте глезени, да си почивате и да получавате най-висок клас услуги, изберете някой от СПА хотелите у нас. Тук класата е на световно ниво и със сигурност само след уикенд време ще се чувствате като преродени.

  1. Достъпен интернет

Колкото и да не ни се вярва, но България е сред страните, които спокойно могат да се нарекат лидери в предоставянето на интернет услуги. Живеем е един свързан свят и за много от нас надеждната връзка е изключително важна. Е, тук ще имате покритие почти навсякъде и безплатен Wi Fi на неочаквани места.

 

Последни публикации

Leave a Comment