Планини Полезно 

Сандали за туризъм – как да изберем правилните?

Туристическите сандали са лек и сравнително евтин вид екипировка за крака. Подходящи са за неекстремен туризъм. Те са добър избор за пролетно-летния сезон, когато условията позволяват носенето на отворени обувки. 

За къде са подходящи туристическите сандали? 

Изключително предпочитани са от много хора в летните жеги, тъй като свеждат до минимум потенето на ходилата, защото са изработени от дишащ материал.

Туристическите открити обувки са прекрасен вариант, който да изберете, когато планираме активности по плажа, леки преходи или разходки в гората. Ходенето по екопътеки с туристически сандали може да бъде доста удобно и практично. Не се препоръчват за тежък и силно каменист терен – трекинг. Този вид модели са много подходящи за каране на планинско колело.

Туристически сандали

 

Какви характеристики трябва да притежават?

Когато избирате подобни, специфични обувки, наблегнете на:

  • Удобство – нужно е този вид туристически обувки да предоставя комфорт на ходилата. Обуват се много лесно – с велкро лепенка или се пристягат само с ластик. Изключително предпочитани са от децата както за игри, така и за спорт; 
  • Здравина – важно е да имат стабилна и качествена подметка. Добре е да обгръщат крака, тъй като стъпвания накриво, могат да наранят глезена. Плътният обхват ще спомогне и за избягването на влизане на камъни, което създава огромен дискомфорт. Не бива да забравяме и че при носенето на този вид обувки не трябва да съществува опасност от изхлузване или отвързване.

Безопасно ли е носенето на сандали?

Експертите от Extreme Sport препоръчват на всеки любител на планинския туризъм да подбере внимателно туристически модели, според нуждите си. Добре е човек да се запита, в какви условия мисли да практикува хобито си и за кои терени е подходящ този вид екипировка за ходило.

Носенето на сандали е безопасно, но е важно да се съобразите с обстановката. Разходка на място сред природата, като екопътека, би било чудесен вариант да се насладите пълноценно на този вид обувки. Удобството, което придават, е несравнимо с други алтернативи. Нужно е единствено да подберете добре варианта, който пасва най-много на вашия стил, както и на целите ви.

Можете да се оповавате на изброените досега фактори при избора си. Като ще намерите още дамски, мъжки и детски варианти на достъпни цени, споделят от онлайн магазина на Extreme Sport. 

Последни публикации

Leave a Comment