Планини Съвети 

Как да резервирате мечтаната почивка

Почивките са Вашето заслужено време за релакс и бягство от напрегнатото ежедневие. По тази причина нямате търпение да дойде дългоочакваното лято или Коледните празници. За да сте сигурни обаче, че всичко ще протече по план и няма да има неочаквани изненади, които да развалят доброто Ви настроение, то уверете се, че всичко с Вашата резервация е наред. Като потребители пред Вас стоят множество капани, които могат да провалят Вашата ваканция – избора на дестинация, хотел, организация на пътуването и какво ли още не. За да Ви помогнем да не попадате в тях, в тази статия сме събрали няколко полезни съвета, които ще Ви помогнат да резервирате мечтаната почивка, на която да се насладите с удоволствие. Ето и кои са те:

Определете бюджета

Преди да пристъпите към избора на дестинации и хотели, първото нещо, което трябва да направите е да определите сумата, която сте готови да отделите. По този начин цената ще Ви служи като филтър, за да намерите оферта в желания от Вас ценови диапазон. В зависимост от бюджета може да изберете дали да почивате у нас или в чужбина, дали да пътувате със автобус, личен автомобил, или самолет, а също така и колко дни да бъде престоят.

Резервирайте в правилното време, за да получите изгодна цена

Разбира се, всеки би желал да получи възможно най-изгодната оферта за своята ваканция. Затова експертите в бранша съветват да се възползвате от възможността за ранни записвания. Много хотели, а също и туроператори, предлагат значително по-ниски цени, ако резервирате няколко месеца или дори година предварително. Това е често срещана практика, с която те си гарантират, че ще запълнят свободните места през сезона. По този начин може да спестите до 60% от цената на ваканцията, сравнено с това да резервирате през активния сезон.

Статистиката сочи, че все още малък процент от българите се възползват от ранното записване и организират почивката си няколко месеца предварително. Повечето семейства го правят малко преди да заминат, което обикновено излиза по-скъпо. Все пак, редно е да отбележим, че понякога хотелиерите пускат оферти в последния момент с големи намаления, за да запълнят местата. Тогава също могат да се намерят изгодни предложения, но ако имате желание да посетите определен хотел или дестинация, може местата вече да са изчерпани и да не удовлетворят желанията Ви.

Помислете от какви екстри имате нужда

Още едно от нещата, на които трябва да обърнете внимание, е от какви допълнителни екстри имате нужда. Някои търсят хотел с минерална вода и спа процедури, други биха предпочели организирана туристическа разходка и обиколка в известни шопинг центрове. Ако например отивате на семейна ваканция с децата, тогава задължително трябва да помислите за техните забавления – открит басейн с пързалки, конна езда, детски център. Не на последно място, важно е да помислите и за изхранването. От Вас зависи дали да изберете само закуски, закуски и вечери или ол инклузив. Ако имате ограничен бюджет, направете проучване дали в района има места, където може да се храните на достъпна цена или е по-добре да предпочетете изхранване в хотела.

Да организирате сами или да се доверите на  туристическа агенция?

Това е един от въпросите, на които няма категоричен отговор. Ако разполагате с достатъчно свободно време и имате организаторски нюх, направете го сами. Така ще си гарантирате, че имате достатъчно време да посетите всички места, които искате и няма да сте в непрестанно гонене на екскурзовод. От друга страна, туристическите агенции ще Ви спестят доста време и често могат да осигурят по-изгодни пакети, тъй като те работят  на партньорски начала с определени хотелски вериги, летищни компании и т.н. Когато избирате туроператор, задължително проверете мненията за него, защото компании-измамници не липсват. Винаги търсете фирма с изградена репутация, на която може да се доверите. Още едно задължително правило е, преди да подпишете каквито и да е документи, първо внимателно да ги прочетете.

Това бяха няколко практични съвета, които ще Ви помогнат лесно да резервирате Вашата ваканция и да бъдете спокойни, че ще се радвате на заслужена почивка в някое красиво райско кътче. Ако не сте били в Добринище, ние препоръчваме да посетите СПА хотел Ruskovets (https://ruskovets.com/).

 

текстил за хотели

Последни публикации

Leave a Comment