Полезно Съвети 

Изберете слънцезащита с текстура, която ви допада

С настъпването на пролетта слънчевите дни стават все повече и лятото наближава. Добре е да помислим отрано за качествена слънцезащита, с която да предпазим кожата си от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. Проучете внимателно продуктите, които предлагат утвърдените марки за слънцезащита и подберете тези, които ще ви е най-лесно и приятно да използвате.

По своя състав продуктите за слънцезащита се разделят на минерални, синтетични и комбинирани

Минералните продукти за слънцезащита са най-щадящи към кожата. Те са обичайният избор на хора с проблемна или чувствителна кожа. Изградени са от натурални активни съставки като цинков и титанов оксид. Минералните продукти за слънцезащита действат чрез защитния слой, който образуват върху кожата. Синтетичните продукти за слънцезащита разчитат на съставки, получени по изкуствен път. Продуктите за слънцезащита от смесен тип комбинират, както естествени, така и изкуствени съставки. Синтетични и комбинирани кремове и лосиони обикновено избират хора, които се потят обилно през лятото, тъй като те са по-водоустойчиви от минералните.

Специализирани кремове за слънцезащита започват да се произвеждат в средата на миналия век

Първите кремове за слънцезащита са разработени през 40-те години на ХХ век. С тях се поставя началото на развитието на това направление в козметиката. Разказва се, че кремът за слънцезащита бил изобретен, след като собственикът на една от големите козметични марки получил сериозно слънчево изгаряне по време на изкачване в планината и разбрал каква е необходимостта от наличие на подобни продукти на пазара. Днес кремове за слънцезащита се разработват от различни съставки и според изискванията и нуждите на всеки тип кожа.

Лосиони и спрейове за слънцезащита печелят все повече почитатели, тъй като се нанасят лесно

Много хора предпочитат да вземат със себе си на плажа лосион или спрей за слънцезащита. Тези продукти се нанасят лесно, абсорбират се бързо и не оставят петна. Спрейовете за слънцезащита са популярен избор за семействата с малки деца, тъй като може да се нанасят дори в движение. Лосионите за слънцезащита хидратират и освежават кожата, освен че я предпазват от ултравиолетовите лъчи на слънцето. Нанесете равномерен слой от продукта по цялото си тяло, за да разчитате на пълноценна и качествена слънцезащита.

Олио, гел и пяна за слънцезащита увеличават разнообразието в сектора

Олио за слънцезащита също е доста търсен продукт през последните години. Негово предимство е, че и подхранва кожата, наред със слънцезащитата. То също се нанася лесно и попива бързо. Геловете за слънцезащита са предпочитани, тъй като имат и охлаждащ ефект. Всяка пяна за слънцезащита се отличава с приятната си текстура, която осигурява бързо нанасяне.

Използвайте балсам за слънцезащита за устните си през лятото

Балсамите с фактор за слънцезащита са задължителни през лятото. Изберете балсам под формата на стик за устните. Осигурете си и малки опаковки балсам за слънцезащита за чувствителната кожа на ушите и носа. Не забравяйте балсама за слънцезащита, нека е непрекъснато в чантата ви, за да може да подновявате нанесения слой редовно през деня.

Както посочихме по-горе, разнообразието от продукти за слънцезащита е голямо. Всеки може да избере продуктите, които му допадат и са най-подходящи за неговата кожа. Каквато и слънцезащита да изберете, бъдете редовни, последователни и прецизни в нанасянето на продуктите – по този начин ще предпазите кожата си от преждевременно стареене и сериозни заболявания в бъдеще.

Последни публикации

Leave a Comment