Полезно 

Да намерим удобни дамски обувки, които ще издържат дълго!

Около 75% от жените казват, че имат повече от 21 чифта обувки, според неотдавнашно проучване. Ако сме готови да харчим трудно спечелените си пари за такова количество обувки, искаме да сме сигурни, че всеки чифт е удобен и ще издържи дълго. Ето защо ще ви покажем как да намерите качествени женски обувки.

4-те основни елемента на обувката

Вашите обувки са съставени от четири ключови компонента, които определят дали ще ги носите в продължение на години или ще ги изхвърлите много скоро.

Материал

За най-дълготрайното и най-удобно носене, потърсете качествени велурени или кожени обувки за жени. Кожата позволява на краката ви да „дишат”, като помага да се чувстват по-удобно и намалява миризмите. И ако закупите качествена, мека кожа, обувките ви могат да издържат с години.

Вътрешна подметка

Вътрешната подметка осигурява аркова опора и така необходимата подплата. Можете да си купите стелки за обувки за допълнително омекотяване. По-добре е да изберете обувка, която не се нуждае от допълнителна поддръжка. И се уверете, че вземате правилния размер, който варира от марка до марка.

Външна подметка

Външното ходило на обувката ви също е много важно. Много от съвременните стилове нямат достатъчно стабилно, като така т. нар. балерини. Това е лоша новина по две причини. Първо, тънките подметки не предпазват краката ви от земята. Второ, тънките подметки се износват по-бързо, като ви връщат обратно в магазина за обувки по-рано, отколкото сте очаквали.

Височина на тока

Високите токчета не са лесни за носене, но можете да си спестите много главоболия, ако просто пазарувате умно. Пробвайте внимателно и се уверете, че купувате чифт, който ще ви е наистина удобен.

Не забравяйте, че от обувките зависи вашата стойка и цялостната ви осанка. Една жена е най-красива тогава, когато се чувства добре в кожата си. Също така, за да сте красиви от главата до петите, обърнете внимание и на прическата си. Колкото и красиви и удобни да са обувките ви, задължително трябва да имате отлично изглеждаща коса – което лесно може да се постигне с един страхотен, висококачествен сешоар. Не спирайте да бъдете зашеметяващи!

Последни публикации

Leave a Comment