Полезно 

Къде да почиваме

Започнахте ли вече да планирате почивка за летния сезон? Дали ще ходите на планина или на море, или дори в друга държава, изборът е изцяло ваш. Трябва много внимателно да помислите предварително, защото всяка почивка има своята специфика, с която трябва да се съобразите. Например за ваканция в чужбина трябва да проучите по-подробно местата за настяване, начините за пътуване и дали има някакви изисквания за превод на документи, които трябва да подготвите преди да тръгнете.

Но ако решите да се насладите на българската природа? Къде да отидете? На южното или северното Черноморие? Зависи само от вас, къде ви харесва повече и какво точно искате да видите — да седите повече по ресторантчета на цаца, бира и картофки или да се топнете в хладната морска вода? Все важни фактори, които определено трябва да се вземат под внимание.

Една планинска разходка, може да ви се стори наистина ободряваща след тежък работен ден или дори като старт на няколко дневна отпуска. А защо, да не отидете за риба? Да стоите цял ден на сянка и да чакате рибата да клъвне? Това се казва удоволствие. Можете да посетите язовир Домлян или язовир Богорово, зависи къде ви е по-близо или къде сте свикнали да ходите, но риболовът е наистина подходяща почивка за през лятото.

Стоите спокойно под сянка, никой не ви безпокои, няма нищо по-приятно от това. Ако сте фен на семейните забавления, можете да посетите някое курортно село през лятото, а когато стане прекалено горещо, да се изкъпете в удобния им басейн, като на бара може да ви чака студена бира. Изборът е изцяло ваш. Дали ще изберете прохладната морска вода, високата и стръмна планина или някъде по средата на държавата, остава изцяло ваше решение.

Последни публикации

Leave a Comment