Полезно Съвети 

5 грешни схващания за растителните протеини

С толкова много информация налична и с толкова лесен достъп до нея, не е никак случайно, че хората търсещи информация за растителните протеини, започват да се объркват.

Каква е истината за тях, могат ли те да се ползват като нормалните протеини, какво всъщност са те и т.н.? Отговори на всички тези въпроси ще дадем тук днес – за информация и валидация помолихме експертите по темата – Workout.bg.

1. Не са толкова добри колкото животинските протеини

Първото грешно схващане за растителните протеини, е че те не са толкова потентни колкото протеините добити от животински продукти.

Истината, е че и двата протеина работят на същия принцип, с една основна разлика – едните изисква повече време на тялото да бъдат обработени и преведени в използваема форма от другите.

При растителните протеини има допълнителна молекула, която трябва да се отдели чрез метаболизация от черния дроб, след това може да се ползва от тялото по абсолютно съшия начин като животинските протеини.

2. Не могат да се ползват заедно с животински протеин

Има един мит във фитнес индустрията, е че не можете да ползвате животински и растителен протеин заедно. Това е напълно невярно, тъй като вие така или иначе вече го правите.

Ако ядете пиле по китайски с кашу вие вече консумирате протеини от два различни източника. Растенията и животните не са противоположни като хранителни стойности – те се допълват и добавят към своите силни страни, компенсирайки за слабите страни на другите протеини.

3. Запазени са само за вегетарианци

Макар и много вегетарианци и вегани да избират да използват растителни протеини, тези продукти не са запазени само и единствено за тях.

Продуктите могат да се ползват както от хора с непоносимост към животински продукти, така и от хора, които така или иначе ядат месо, но искат да пробват нещо по-различни.

4. Изисква се повече, за да работи

Един от най-големите аргументи, които се ползват от противниците на растителния протеин, е че те не могат да се сравняват с животинските, понеже се изисква повече растителни протеини, за да сработят.

Това, според тях, означава по-голям разход за консуматора, без особено голяма разлика в крайните резултати. Подобни твърдения не са базирани в реални, фактически подкрепени аргументи, а са по-скоро спекула.

5. Не помага за кето режим

Кето режимът на тялото е режим, в който организма използва своите подкожни мазнини като основен източник на енергия, вместо натрупаните въглехидрати.

По време на този режим не бива да се приемат никакви въглехидрати, за да се запазят нивата на инсулина високи. С растителните протеини този режим може да остане активен, без да се прекъсва или да намаляват нивата на т.нар. кетони.

Ако искате да се снабдите с тези невероятно потентни протеини, но на добра цена, тогава Workout.bg е правилното място за вас.

Последни публикации

Leave a Comment