Водопади 

Риболовна ваканция – 5 места, които просто трябва да посетите

Обичате риболова, но не и претъпканите плажове и язовири? Не е нужно да заключвате въдицата и лодката в гаража или да търсите каравана за ваканция в Гърция. В България има предостатъчно места, където да се отдадете на любимото си хоби, при това, без да се лишавате от удобствата и комфорта на качествения отдих. Представяме ви пет места, където можете да хвърлите въдица и да се приберете с богат улов, а в същото време да се насладите и на заслужена почивка.

Езеро Синовище

 

 

 

 

Само на километър и половина от село Деветаки, Ловеч, то е прекрасно за риболов на щуки и сомове. Районът предлага и живописни места за разходка и почивка, а също така тук могат да се видят и редки насекоми, като Чернокраката голямокрилка.

Панчаревско езеро

Още едно красиво място за отдих и почивка. Тук са разположени и различни почивни комплекси, а гостите могат да се насладят не само на многообразие от птици, като лебеди, щъркели и дори гларуси. В езерото се отглеждат различни видове риби – костур, сом, каракуда, щука, лин, уклей, речен кефал, червеноперка, бабушка и други. Само на пет километра от тук се намира и село Бистрица, а по планинските пътеки на Витоша туристите могат да стигнат до крепостта Урвич и намиращите се наоколо манастири.

Язовир Копринка

Още едно фантастично място за почивка, където да се отдадете на любимото си хоби. Освен, че тук може да разчитате на сигурен улов от платика, бяла риба, щука, сом и костур, отдихът също е гарантиран. Язовирът е разположен по поречието на река Тунджа, а освен това се намира само на шест километра от Казанлък. Бреговете са изключително удобни за къмпинг, а за тези, които предпочитат комфорта и удобствата, Kомплекс Лазур предлага всичко необходимо за перфектния отдих. В хотела може да се насладите на отлична местна кухня и вкусни рибни ястия, а също и на много добро обслужване. Мястото е рай не само за рибарите, но и за техните семейства, а в комплекса има и отлични условия за забавление дори на най-малките.

Язовир Йовковци

 

 

 

 

 

Още едно много красиво място, което е недалеч от град Елена и предлага отлични условия за къпане, риболов и къмпинг. Язовирът е изграден край река Веселина и разполага с много живописна природа и разнообразни условия за лагеруване. До него се стига, като се следва поречието на Вълчовския ръкав, по пътя за град Елена.

Язовир Ивайловград

 

 

 

 

 

 

Само за шампиони. Най-дълбокият язовир в България предлага рекордьорски улов на всички любители на въдиците. Над 15 000 дка водна площ, 36 километра площ, той е наистина магнит за любителите на екстремния риболов. Достъпът до дълбоките води е възможен само с лодка, а голяма част от него се разполага в живописен каньон с красива природа. Язовирът обхваща три общини, като може да се спуснете до него от село Маджарово, село Бориславци или в района на хижа Арда.

Именно тук се намират и едни от последните екземпляри Белоглав лешояд, които може да видите в България. Районът се подходящ за любителите на екстремните преживявания, а възможностите за отдих и почивка са най-различни.

Последни публикации

Leave a Comment