Съвети 

Естествен трислоен паркет за вилата в планината

Ако притежавате вила или къща в планината, вероятно сте привърженици на традиционното и автентичното. Напоследък подобен вид имоти стават все по-примамливи за купувачите, особено за чужденците. Дори и да не целите продажба, а просто я давате под наем, вероятно желаете да постигнете по-битова атмосфера.

Напоследък в България, хората все повече се завръщат към народните традиции и харесват фолклорния привкус. Ако желаете да създадете нещо истински различно, то обзаведете къщата, така че максимално да се доближава до битово и автентичното. По този начин ще спечелите много клиенти и съответно печалба.

Естествен трислоен паркет за вилата в планината

Ако веднага в главата ви изниква мисълта, че ще ви струва скъпо, не е така. Стига да знаете какво искате и да направите правилен избор, можете да обзаведете и създадете истинско произведение на изкуството и то не срещу много средства. Разбира се, не можем да очакваме да бъде евтино, но със сигурност ще е изгодно.

Ако тепърва създавате къщата и желаете да я ремонтирате изцяло, то със сигурност мислите за подово и стенно покритие. Щом желаете да направите къщата в по-планински стил, вашият избор задължително трябва да бъде насочен към дървесните масиви, като естествен трислоен паркет от lia.bg По този начин ще придадете нужния уют и топлина, както и лукс.

Представителната форма на дървото е нещо, което не можем да отречем. Интересът към този материал все повече се засилва и най-често бива използван за паркетни подови настилки. От естествените дървени паркети има два вида – класически и многослоен. Където основната разлика е в конструкцията на самата ламела. Многослойният паркет се състои от два или три слоя, които са взаимно пресовани под ъгъл от 90 градуса чрез високо налягане и топлина. Горният слой е от твърдо дърво, което представлява видимия декор. Най-често се избира бук, дъб, като съществуват и още вариации от клен, ясен и други. Долните слоеве, под него, са отново 100% дърво, но по-меко (бор, смърч, ела).

Към момента, естествен трислоен паркет е иновация на българския пазар и разбира се, повечето хора са все още скептично настроени. Но причина за това няма. Той е съвременен продукт, който е напълно естествен, просто е подсилен, благодарение на новите технологии и възможности. Със сигурност е по-бюджетното решение и би ви било по-изгодно да използвате него за вила в планината.

Можете да откриете такъв вид в специализираните дизайн центрове, като например Lia.bg, където можете да се възползвате от изгодни оферти.

Естествените Трислойни паркети имат за цел да се коригира влагата, която се появява от реакцията на естественото дърво. Избират се три пласта различно по своя коефициент на влагопоглъщане дърво. Подреждат се , така че да образуват структура тип „сандвич“, при която има противодействие между различните пластове по посока на изменение и по посока на огъване.

Пораси това, че трите слоя се слепват един за друг и влагопоглъщането на най-горният дървен материал – например бук, започва да контрареагира на това на останалите два пласта от дърво, трислойните паркети се доближават до ламинираните. Това е причината, естествените паркети от този вид да могат да бъдат изработени с декор и визия на ламинат, просто разликата е,че са произведени от естествени материали, без никакви примеси.

Естественият трислоен паркет е страхотно решение за всякакъв тип помещения. С него ще постигнете красив външен вид и надеждно подово покритие. Изключително подходящ за вашата автентична вила в планината.

Последни публикации

Leave a Comment