Забележителности 

Грайнд Уеб Студио ще създаде уебсайтове на 100-те национални туристически обекта

Българската уеб агенция Грайнд Уеб Студио ще изработи напълно безвъзмездно уебсайтове на 100-те национални туристически обекта. Списъкът обхваща най-известните български музеи, паметници, пещери, върхове, крепости и много други забележителности. Това ще стане в рамките на национална кампания в подкрепа на българския туризъм и културното ни наследство, която ще се осъществи в партньорство с Българския туристически съюз.

Уеб агенцията ще изработи сайтове на онези туристически обекти, които нямат такива, както и нови, по-модерни уеб – страници на всички останали, които проявят интерес. За целта тя ще използва създадения от нейния екип онлайн инструмент Grind.Studio, който позволява лесното и бързо изграждане на разнообразни проекти в интернет.

Страната ни има прекрасни места, исторически паметници и природни забележителности, много от които обаче почти не присъстват в интернет. Желанието ни е с тази кампания да ги направим видими във виртуалното пространство и като цяло да популяризираме туризма в България. Същевременно ще покажем, че хубави, модерни и функционални уебсайтове могат да се изграждат и с малко ресурси, благодарение на новава ни платформа Grind.Studio“ – споделя Ивайло Кaрмазов, управител на Грайн Уеб Студио.

Движението „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ датира от далечната 1966 г. и има за цел всеки турист да се запознае с най-хубавите паметници на културата и природни забележителности в страната ни. То е възродено през 2003 г. от Българския туристически съюз и министъра на младежта и спорта с актуализиран списък на обектите. В рамките на движението всеки турист получава специална книжка, в която събира печати от посетените от него обекти и на база на това получава определени отличия и награди.

От 2003 г. до днес в движението са се включили близо 80 000 нови участници, а разширеният списък с обекти отдавна надхвърля цифрата сто. Най-популярните сред тях включват върховете Мусала, Ботев и други, Белоградчишките скали, Архитектурно – историческия резерват „Царевец“, пещерата Магурата, Музей – крепост „Баба Вида“ и много други.

Партньорството на Грайнд Уеб Студио вече е одобрено от Българския туристически съюз. Кампанията ще започне през май 2018 г. с изграждането на уебсайт на Черни връх, който е тясно свързано със зараждането на туристическото движение у нас. Кампанията ще обхване разширения списък с туристически обекти, който надхвърля цифрата 100.

Последни публикации

Leave a Comment