Планини 

5 планински локации, които трябва да посетите – Bazar.bg

Обичаме морето, не може да не си го признаем. Но то е изкушаващо само през лятото. А планината? Тя прилича целогодишно. Зимата тук може да караме ски или да отседнем в хижа в някое планинско село, откъдето сутрин да се радваме на пухкавия сняг. През лятото тя ни предлага прохлада и предизвиква приключенския ни дух с върховете и маршрутите. Есента е цветна, зашеметяващи красива и напомня за идващите студени дни. А през пролетта е зелена, леко хладна, но толкова кристално чиста и зареждаща. Планината е мястото, което ни дава възможността да избягаме от шумотевицата на големия и прашен град. Тя е бягство, спасение, естествен СПА курорт. Планината ни прави живи, понякога предизвиква силите и възможностите ни, а понякога може да бъде дори и опасна. Но ние я обичаме точно такава.

Така реално планината се превръща в перфектното място за почивка. И ако трябва да намерим най – добрите и изгодни оферти за планина, тогава погледнете за почивки на планина в Bazar.bg.

У нас има изключително много места, от които може да изберете з вашата почивка в планината. Това се обуславя от факта, че близо една трета от територията на България е заета от планини. А почти навсякъде има хотели и местата за отдих – за всеки вкус и цел на пребиваване – без значение дали е почивка, спорт или искате да се отдадете на разходки.

Къде да отидем в Стара планина

Най-дългата от българските планини е известна с многобройните си маршрути. Ако целите да покорявате върхове, задължително се насочете към връх Ботев. В случай, че планирате планински, ски и/или спа туризъм, тогава се насочете към градовете Берковица, Рибарица, Белоградчик. Посетете местностите Беклемето, Узана или Карандила. А каквоо ще кажете да наемете стая в семеен хотел в Чипровци, Вършец, Троян, Тетевен, Априлци, Трявна, Елена, Котел, Жеравна или Боженци? Тук ще имате възможност не само да почивате, но и да разгледате околните забележителности.

Къде да отседнем в Рила и Пирин

Да почивате или да качите някой връх, да карате ски или да се насладите на природдните красоти? Изборът е труден, но ако търсиете всичко това, тогава потърсете оферти за почивки на планина в Bazar.bg за Рила и Пирин.

Рила привлича с Мусала, с езерата и безкрайните ски писти. В този случай вашата дестинация е Боровец. Тук е намерите висок клас хотели, но и по – достъпни семейни къщи. Уникални възможности за съчетание на планински, ски и спа туризъм предлагат Паничище и Сапарева баня. Ски център Мальовица, Семково и Говедарци ще ви зашеметят с уникалната си природа.

Ледената красота на Пирин пък може да усетите ако потърсите идеи за почивки на планина в Bazar.bg за курортните селища Банско, Баня или Добринище. Банско ще ви предложи висок клас хотели, които могат да се мерят с европейските и световни стандарти, но ако потърсите ще намерите и уютни семейни хотелчета, които ще ви предложат домашно приготвена кухня, топли стаи и задушевни вечери.

Къде да отседнем в Родопите

Родопа планина не може да се опише. Нейната красота трябва да се види, а ако тъсрите по – висок стандарт, се насочете към Пампорово. Но тук може да се върнете и години назад и да изживеете романтиката на старите сгушени китни селца – Момчиловци, Гела, Долен, Лещен, Ковачевица, Широка лъка. В никакъв случай не пропускайте да опитате традиционни родопски ястия – пататник, смилянски боб, клин….

Друга опция за търсещите почивка в планината са Чепеларе, Юндола, Белмекен, Батак и Бяла черква.

И с тези планини не се изчерпват възможностите за планински туризъм у нас. ако искате да забравите за града, потърсете спасение и намерете най – доброто място за почивка на Витоша, Осоговската планина, Беласица или Странджа.

Всяка от тях няма да ви разочарова, а ще ви зареди за седмици напред.

Последни публикации

Leave a Comment