Полезно 

Къща в Бояна – старият аристократичен квартал на столицата

Къща в Бояна – квартала на аристокрацията и на бохемите. Бояна не е това, което беше преди години. Старите къщи в района, отпреди десетилетия са на изчезване. Те са концентрирани предимно в центъра на квартала и имат културна стойност, докато в разрастващите му се покрайнини изникват все повече модерни и съвременни жилищни комплекси, къщи и кооперации. С обособяването на модерното Околовръстно шосе, квартала още по-бързо и лесно се свърза с центъра на София, както и с кварталите Княжево и Драгалевци. В района се разполага елитната Резиденция на президента, уникалната Боянска църква, която е датирана от периода на Средновековието и много елитни учебни заведения.

Къща в Бояна – модерен аристократизъм в полите на планината

Бояна отдавна не е малкото селце, което стана част от столицата и неин квартал. Сега района динамично се изменя и все повече инвеститори изграждат модерни жилищни сгради тук. Къщите са разположени на тихи, малки улички, площта им е голяма, място за паркиране има, пространствата са разчупени и със съвременна архитектура. Могат да се видят от слънчеви панели, до модерни еко къщи, големи зелени площи, басейни и терасирани градини и кооперации, и комплекси с модерни апартаменти. Технологичното оборудване е на най-съвременно ниво, гледката към Витоша е страхотна, а чистия въздух и прохладата са удоволствие за жителите на Бояна. Има детски центрове и площадки със съвременно безопасно оборудване за игра, множество басейни, фитнес центрове, ресторанти и кафета.

Ако бизнеса ви е концентриран в столичния център, работите в елитна бизнес компания, човек на изкуството сте, модерен аристократ, музикант или писател – имота в модерна Бояна е точно за вас. Тук динамиката на вечно будния град ви очаква съвсем наблизо, докато приятната тишина на планината ви обгръща в уюта на модерния ви дом. Просто едно уникално място за живот на „ръба на града“, където пълноценно да си почивате. Място, където да си закупите къща в Бояна, защото по-добра инвестиция в ценен имот, в рамките на южната част на столицата, няма. Много, изгодни предложения за имоти – http://www.luksozniimoti.com

Последни публикации

Leave a Comment