Полезно 

Декориране на стълбището

Благодарение на правилно избрания декор на стълбищния дизайн можете да увеличите комфорта при използването му и да подобрите пространството около него, както и да се съсредоточите върху избрания стил на интериора.

Ако има желание да се отдалечите от традиционните принципи на дизайнерските стълби и други елементи и да покажете въображение, тогава можете да получите най-неочаквания ефект, като ги направите основната украса на къща

Изборът при цветовете зависи от цялостното решение на интериора и материала, използван за направата на конструкцията. Ефект се получава чрез използването на контрастни нюанси. Те може да бъдат противоположните на тъмните и светли нюанси на един тон, или черно-бяло. Класическото решение е да се боядисва бялото и да се стъпва на черно. Минималистичните интериори се характеризират с малко количество или липса на декор. Стълбите често се изпълняват в монохромен цвят – черно, бяло, стъкло.

Използвайки шаблонирани шарки, можете да получите имитация на мароканска керемида поради ахроматични нюанси – черно, сиво и бяло.

Декорирането на стъпaлата с надписи ще бъде творческо решение – това могат да бъдат редове на любимите ти песни и стихотворения, цитати и мотивиращи изявления, добри съвети и предложения.

Използването на тапет върху стъпалата от същия тип като на стените ще ви позволи да свържете интериора заедно, особено ако проектирането на първия и втория етаж не съвпадат.

Художествената живопис на стълбището и съседната стена, направена от вас или от професионален художник, ще изглежда оригинално.

Друг прост и бърз начин за преобразуване на стълбите е използването на декоративни винилови стикери, самозалепващи се тапети. Положителното качество на стикерите е, че те могат да се променят периодично, създавайки нов външен вид на стълбите и интериора като цяло.

Без да прибягват до творчески и смели решения, изразени по-горе, любителите на традиционния интериор могат да използват постелки върху стъпалата, които освен визуалната трансформация на допринасят за затопляне, шумоизолация, създаване на приятни тактилни усещания и осигуряване на безопасност чрез премахване на приплъзването.За да направите това, използвайте килими или килимни облицовки.

Последни публикации

Leave a Comment